Salvarea Moldovei

Cunoaste-ti dusmanul

Criminalii sunt protejati de anchetatori

with 3 comments

S-a întîmplat nu doar o dată să văd la televizor o ştire senzaţională, cum ar fi un moldovean suspectat de omorul unei familii din Moscova, ştire reluată şi peste o lună, iar dezminţirea informaţiei este publicată modest, într-un ziar provincial.

Dar prima dată mi-a fost dat să văd o dezminţire în presă, mai puternică decît acuzaţiile. De fapt, acuzaţiile nici nu le-am găsit, ori au fost şterse, ori nu apar în rezultate la căutarea pe Google.

Voiam să scriu un articol despre o anchetă despre care am citit mai multe luni în urmă, în care Statul Român cerea de la Israel un raport despre copiii adoptaţi din România (exportaţi pentru organe). Voiam să vă întreb: ce se mai aude cu ancheta? Spre mirarea mea, nu am găsit nici o ştire din acea perioadă la acest subiect. În schimb văd alte ştiri:

Autoritatile romanesti dezmint afirmatiile din “Haaretz”
despre adoptiile de copii si traficul de organe

Ştie cineva despre afirmaţiile din Haaretz? Dacă nu ştiţi, înseamnă că nu trebuie să ştiţi. Haaretz a fost sinceră o dată, recunoscînd într-o formă indirectă că israelul importa copii din România pentru organe, şi cine credeţi că a venit în apărarea traficanţilor? Autorităţile româneşti.

Cum am spus, am citit dezminţirea, în mai multe surse, dar nu am găsit vreo ştire în care să fi apărut acuzaţiile. Nu am găsit nici după cuvintele cheie citate în articol:

Iata ce scrie si ziarul bucurestean “Curentul” de vineri 14 decembrie, intr-un articol cu titlul “Fundatia unui evreu este cercetata penal pentru falsificare a 53 dosare de adoptii internationale. Presa israeliana scrie ca autoritatile romane ancheteaza o serie de adoptii care alimentau retele de trafic cu organe“:

Site-ul ziarului curentul are un program de căutare, care foloseşte Google pentru a căuta pe site. Am căutat cuvîntul evreu, am găsit 18 articole, doar 18 articole, şi niciunul despre tema de mai sus.

http://www.curentul.ro/2009/index.php/Search/newest-first.html?searchphrase=any&searchword=evreu&submit=C%C4%83utare

Deci, dacă ar fi totul curat, s-ar întîlni oare atîtea anomalii dubioase la un singur loc? Întrebare retorică.

Articolul integral:

1. Autoritatile romanesti dezmint afirmatiile din “Haaretz”
despre adoptiile de copii si traficul de organe
Nu exista dovezi in sprijinul informatiilor din articolul publicat miercuri de ziarul israelian “Haaretz” care se referea la derularea unei anchete privind eventualele legaturi intre o agentie israeliana de adoptii si o retea internationala de trafic de organe, transmite Agentia Mediafax din Bucuresti. Agentia citeaza surse din cadrul Comitetului Roman pentru Adoptii (autoritarea nationala in domeniu) si din Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului.
In legatura cu aceiasi problema, “Jurnal National” scrie ca dr. Valeria Mariana Stoica, ambasadoarea Romaniei in Israel, a negat ca ar fi cerut informatii despre “copiii disparuti in Israel”. Ambasadoarea a precizat ca au fost solicitate detalii despre legislatia adoptiilor în Israel.
Iata ce scrie si ziarul bucurestean “Curentul” de vineri 14 decembrie, intr-un articol cu titlul “Fundatia unui evreu este cercetata penal pentru falsificare a 53 dosare de adoptii internationale. Presa israeliana scrie ca autoritatile romane ancheteaza o serie de adoptii care alimentau retele de trafic cu organe“:

“Autoritatile romane infirma informatiile publicate
Cotidianul israelian “Ha´aretz” publica, in editia de miercuri, un articol privind cercetarile derulate de autoritatile romane referitoare la posibilele legaturi intre o agentie israeliana de adoptii si o retea internationala de traficanti de organe. Potrivit cotidianului israelian, Ambasada Romaniei in Israel ar fi cerut si primit de la Ministerul
Muncii si Afacerilor Sociale o lista incluzand toti copiii nascuti in Romania si adoptati in Israel in ultimii ani. Oficialii romani incearca astfel sa afle daca toti acesti copii au ajuns intregi in Israel, precizeaza sursa citata. In solicitarea adresata ministerului israelian,
oficialii romani nu ar fi furnizat dovezi legate de suspiciunile privind adoptiile internationale din Romania sau de traficul de organe.
Ancheta ar face parte dintr-o investigatie mai ampla privind copiii romani trimisi in Italia si in Statele Unite ale Americii. Autoritatile romane infirma articolele din presa israeliana referitoare la derularea unei anchete privind eventualele legaturi intre o agentie israeliana de adoptii si o retea internationala de trafic de organe, dar admit ca se fac cercetari privind falsificarea unor dosare de adoptie… In momentul de fata, sunt cercetate penal 13 persoane pentru implicarea in adoptii internationale ilegale, cercetarile vizand dosarele a 62 de copii. Unul dintre cei cercetati de politisti este cetateanul israelian Marian Maierson, presedintele fundatiei “Viitorul Copiilor”, din Constanta, care a falsificat 53 de repartitii si decizii de confirmare emise de Comitetul Roman pentru Adoptii, in perioada 1999 – 2000″.

http://isro-press.net/Portal/index.php?view=article&catid=78%3Abuna-dimineata-israel&id=238%3Abuna-199&option=com_content&Itemid=59

Written by salvareamoldovei

May 25, 2010 at 10:15 pm

Posted in evrei

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. If only more people could hear this!

    Tracy Perry

    May 27, 2010 at 3:36 pm

  2. da aveti dreptate dar mie cine imi da fetita inapoi care a fost tot prin legea veche adoptata fara stirea mea .cine poate lua , masuri .am scris in ziarul evenimentul zilei dar tot nimic .nu a vrut nimeni sa ia legatura cu mine nici,cei de la centru de copii din deva.am scris ca numa o mica informatie vreau dar au spus ca dosarul ei este arhivat .pe ia a chemato boca alexandra emanuela nascuta la data de 1996-26- ianuarie si in ani — 1999 a fost adoptata si ea a avut vizite dar sar putea ca a fost ascunsa in leaganul de copii din hunedoara .

    ileana

    January 25, 2011 at 8:39 pm

    • Am fost bolnav o perioada, de aceia nu am avut grija de blog.
      In cazul tau, iti spun ca nu-ti vei mai gasi fiica, nu are rost sa mai visezi la asta. Singurul lucru pe carel poti face e sa pedepsesti persoanele care au fost implicate in disparitia fetei. Pedepseste, dar nu prin judecata, pentru ca nu vei cistiga nici un proces. Fa-ti singura dreptate.

      salvareamoldovei

      May 5, 2012 at 7:09 pm


Leave a comment